Lista alergenów
Lista alergenów w naszych wyrobach:
LAVASH – mąka pszenna (gluten), drożdże
CHACZAPURI – mąka pszenna (gluten), drożdże, ser imeruli na bazie mleka krowiego z laktozą
CHACZAPURI LAZURI– mąka pszenna (gluten), drożdże, sery na bazie mleka krowiego z laktozą
CHACZAPURI ADŻARSKIE -mąka pszenna(gluten), drożdże, ser imeruli z mleka krowiego z laktozą, jajko kurze całe
GVEZELI ze szpinakiem- mąka pszenna (gluten), drożdże, ser na bazie mleka krowiego z laktozą,
szpinak, czosnek, papryka (przyprawa), cebula
GVEZELI z kurczakiem- mąka pszenna (gluten), drożdże, mięso z kurczaka, marchew, czosnek, cebula
GVEZELI z pieczarkami- mąka pszenna (gluten), drożdże, pieczarki, biały ryż, cebula, olej rzepakowy, czosnek
CHACZAPURI GVEZELI- mąka pszenna(gluten), drożdże, ser na bazie mleka krowiego z laktozą, ziemniaki, masło
CHACZAPURI GURULI- mąka pszenna(gluten), drożdże, ser na bazie mleka krowiego z laktozą, jajo kurze całe
LOBIANI- mąka pszenna (gluten), drożdże, ser na bazie mleka krowiego z laktozą, fasola czerwona, cebula, olej rzepakowy,
KUBDARI- mąka pszenna(gluten), drożdże, ser na bazie mleka krowiego z laktozą, mięso wołowo-wieprzowe, czosnek
CHINKALI z serem- mąka pszenna(gluten), drożdże, ser na bazie mleka krowiego z laktozą
CHINKALI z mięsem- mąka pszenna(gluten), drożdże, mięso wołowo-wieprzowe, kolendra
SZASZŁYK z mięsem z indyka – mąka pszenna (gluten), mięso z indyka, biały sos z maki pszennej i mleka krowiego
SZASZŁYK z mięsem wołowo-wieprzowym-mąka pszenna (gluten), mięso wołowo-wieprzowe
BAHLAVA-ciasto filo z mąki pszennej (gluten), masło, orzechy włoskie i miód, cukier
RURKI GRUZIŃSKIE- mąka pszenna (gluten), olej rzepakowy, cukier, mleko krowie z laktozą, jajka kurze całe
TARTALETKI-mąka pszenna(gluten), mleko krowie z laktozą, jajko kurze całe, masło, powidła owocowe, polewa czekoladowa (kakao), cukier
CIASTO DNIA- mąka pszenna (gluten), mleko krowie z laktozą i jego przetwory (masło), kakao, jajko kurze
FONDUSZE- słodkie bułeczki z mąki pszennej (gluten), tworogu (mleko krowie z laktozą) z rodzynkami. / z maki pszennej (gluten) z jabłkiem i cynamonem
Wszystkie nasze wypieki „ na słono” doprawiane są przyprawami gruzińskimi